A PEN Tehetségkutató elődöntősei IX. - Derültégből, Kutyával Őrzött Terület

?

baraczka 2010.03.24.

Derültégből - Funky-rap-hiphop élő hangszerekkel

A Derültégből névre hallgató formáció egy nagyon friss, élőzenés hiphop produkció, mely mindössze néhány hónapja, 2009 decembere óta létezik jelenlegi formájában. A dalokat egy éve kezdte összerakni a két alapító, Krisz és Ádi, s az alkotás azóta is úgy működik, hogy Krisz írja a zenét az utolsó hangokig, majd az ének részekre szöveget, s erre írja meg Ádi a saját rap-jét. A visszajelzésekből az derült ki a srácok számára, hogy jó, amit csinálnak, így pozitív kritikákkal felvértezve kerestek még embereket, hogy egy teljes együttes állhasson össze. Az impresszív élőzenei hatások, az új tagok kreativitása remek formáció megalakulásához vezettek.

A produkciójuk azért is lesz érdekes a PEN tehetségkutatóján, mert a zenekar korábban még nem adott koncertet, így elsőként Pécsett derül ki, hogy az ígéretesnek nevezhető dalok hogyan szólalnak meg élőben. Első kislemezüket nemrég készítették el Tükörkép címmel, s a rajta szereplő Panasz című dalhoz már klipet is készítettek. A honlapjukon (www.derultegbol.hu) meg is tekinthető a videó és több remek szerzemény.

A zenekar felállása: Sulyok Ádám – rap, Pető Krisztián – ének, gitár, Dankowszky Áron – gitár, Ferencz László – dob,Csütörtöki Ádám – basszusgitár

dg

 

Kutyával Őrzött Terület

A Kutyával Őrzött Terület a ska, punk-rock, jazz és reggae elemeit ötvözi hét tagjával, hogy vidám és robbanékony előadásukkal megtáncoltassák a közönséget.

A zenekar repertoárjában szerepel a basszusgitáros-énekes Béres Máté, a dobos Bús András, a gitáros-énekes Bús Tibor, Loch Bálint szaxofonozik, Mádi Gábor énekel és harsonázik, Nyúl Zsófia énekel és gitározik, Vecsei László pedig trombitázik és énekel.

Legfőbb hatásként a Reelt, PASO-t, Less Than Jake-et és Zámbó Árpy-t említik, amiből sejthetitek, hogy a banda humorérzéke is a helyén van. 2005 óta alakul a felállás; a tagok felvételét olyan megalapozott tények támasztották alá, mint hogy Zsófinak amellett, hogy gitárja van, „erőteljesen lány”, Bálintot pedig megszerették, mivel kötött pulcsiban jött.

Ám az, hogy viccesek, nem jelenti azt, hogy félvállról szabad őket venni. A Rockmaraton és a pécsi Toxic visszatérő vendégei, de megfordultak már többek között a Helikon és a Fringe fesztiválon is. A Szenesbe látogatókat pedig szerdán fogják megmulattatni.

Szabi

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr931865101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása