A PEN Tehetségkutató elődöntősei III.: a Nanosrácok és a második sugárúton állók

?

zenendroll 2010.03.17.

 

Nem fogunk unatkozni a PEN tehetségkutatója első napján, hiszen tele leszünk olyan bandákkal, melyek a zenei stílusok közti határokat feszegetik, vagy akár le is bontják. Közülük most a Nanoguy-t és a Second Avenue-t mutatjuk be.

Huszonkettedik századi élő-elektronikus performansz - Nanoguy

A Nanoguy a PEN tehetségkutatója legegyedibb bandáinak egyike. Három tagja a különböző elektronikus műfajokat - mint a dub, acid vagy drum’n’bass – vegyíti élőben dobbal, gitárral megspékelve, hangulatos, és egyben izgalmas dalokat hozva létre. Korábban már zenéltek együtt a srácok, és más bandákkal több tehetségkutatót is megjártak, a Nanoguy pedig az épp aktuális felállásuk, mely azért jött létre, hogy kiélhessék kísérletező kedvüket.


A három tag: Nanokid, aki a gitár és ének mellett a szintetikus hangokat kezeli; Zoyt, aki szabadidejében hangmérnök, gitáros, basszusgitáros, itt a dobok mögött találjuk; Ant-droid pedig a filozofikus lelkületű basszeros, aki minden általa játszott hangról órákat tudna mesélni.

A zsűrinek beküldött első számuk refrénjében egy közepesen eltorzított hang azt mondja, átélhetnénk a 69 végtelen örömeit – persze angolul. Hogy fellépésük ehhez fogható lesz-e, az majd kiderül, azt viszont mindenképp meg kell jegyezni, hogy a hangszerekkel kísért elektronikus performanszok élőben rendszerint roppant érdekes élményt nyújtanak.


Üdvöz légy a Second Avenyún

Az újító szándékkal jócskán megáldott zenekarok sorát a Second Avenue-val folytatjuk. Őket azok fogják szeretni, akik nem vetik meg az elektronikával fűszerezett előadásokat, ám elvárják, hogy zene döntő része ne samplerekből álljon, hanem zenészek keze munkájából.

Zenészből pedig nincs hiány, hiszen hatan fognak a színpadra tömörülni: Bánkuty Tamás - gitáros; Burucs Szabolcs - dobos; Kóti Sándor - basszusgitáros; Sárkány Bertalan - ütős hangszerek; Suchman Péter - énekes, gitáros; Zsombó Dániel László - billentyűs. Az energikus alapokra épülő elektronikus témákat tehát bőven van mivel feldobni, hogy a végén egy indie beütésű, kellemes atmoszférával rendelkező koncert kerekedjen mindebből.

Pályafutásuk 2007-es kezdete óta megfordultak már egy színpadon a 30Y-nal, a Heaven Street Sevennel és Péterfy Borival is, ám a banda életének legfontosabb pillanataiként inkább a veszekedések utáni másnapokat tartják számon, amikor mindig sikerült újjáalakulniuk. A Légrádi Antal tehetségkutatón már különdíjasok lettek, most pedig a PEN-en a sor.
 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr751846606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása