PENyshan klán, avagy a halhatatlansághoz a PEN-en át vezet az út

?

zenendroll 2010.04.20.

A Skót felföld messzi végéről érkezik a PENyshan klán, hogy megnyerje a PEN háborút. A tavalyi nyertes Pollackosok idén sem tesze-toszáskodnak, whiskey-vel az egyik kezükben, sörrel a másikban tűnnek fel a láthatáron. De ők nem lopakodva támadnak; csatakiáltásuk órákkal megelőzi érkeztüket.

Nagy lelkesedésük elsődleges oka, hogy a fesztiválon véghez vitt tetteikkel szeretnék kivívni halhatatlanságukat. Ugyanis a PENyshan klán otthona a skót felföld oly messzi szegletében van, hogy odáig a történelem hullámai már nem jutnak el. Tehát ezidáig nem büszkélkedhetnek hőstettekkel a tagok, hisz nem volt alkalmuk bátorságukat megmutatni. Így pedig a többi skót klán vezéreinek nincs is mit elismerniük, ami alapján a halhatatlanok névsorába felvehetnék a peremterület lakóit.

 

De most minden meg fog változni. A hegyek a „szesz!” csatakiáltástól visszhangzanak, a tavaszi szélben szárnyaikat bontogató madarak elmenekülnek, de még a medvék is inkább visszamásznak félelmükben a barlangjaikba, miközben az autentikus skót viseletükben lemasíroznak a hegyről a PENyshan klán tagjai. Hagyományos népi játékokkal edzettek a megmérettetésre, melyek között a farönkök minél messzebbre hajítása, illetve más, többnyire nehéz tárgyak és még nehezebb korsók felemelését tartalmazó feladatok szerepelnek, így a vetélytársaiknak nem lesz egyszerű dolguk, ha meg akarják akadályozni a pollackosok újabb diadalát.

 

Könnyen meg fogjátok ismerni őket, hisz skót szoknyás férfiakat ritkán látni a PEN-en, ha pedig a közelükbe kerültök, ügyeljetek rá, hogy legyen a kezetekben valami, amivel koccinthattok.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr591936943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása