Orosz vodkacsempészek képviselik a BTK-t a PEN-en

zenendroll 2010.02.11.

Február 10-én kora délután biztosan sokan meglepődtek, mikor a PTE Ifjúság úti aulájában Kalasnyikovokkal hadonászó, símaszkban rohangáló terrorista-gyanús egyénekbe, és usankás, szőrmekabátos oroszokba botlottak. Nem, nem a Szovjetunió tért vissza minden gyönyörével, hanem a BTK-s Egyetemi Napok-előválogató zajlott a Szenes Klubban.  

Mivel az idei, 2010-es giga-mega Egyetemi Napokat hatalmas érdeklődés övezi a diákrektori címre pályázó csapatok részéről,olyannyira, hogy a bölcsészkaron több baráti társaság is bejelentette igényét az indulásra, a kari Hallgatói Önkormányzat versenyt írt ki a pályázóknak, amelyen viccesebbnél viccesebb feladatok során döntötte el a független és pártatlan zsűri, mely csapat képviselheti a PEN-en a bölcsészeket áprilisban.

 Két formáció érkezett az előválogatóra. A kisebb részt öreg motorosokból álló, de sok lelkes ifjúval megerősített ETR (Egységes Terror Regiment), és a teljes egészében újoncokból verbuválódott PENesztrojka gárdái keltek birokra a hóeséses szerda délután az elsőségért.
Legelőször a két diákrektor-jelöltnek gyújtó hangú beszédben kellett két percben bemutatnia a csapatok koncepcióit, mely során kiderült, az ETR alternatív valóságba helyezte magát, és a 2008-as PENingrád nyomvonalán halad a történetük (bár azzal tudatosan szembehelyezkedve), míg a PENesztrojka az előbb említett PENingrád, és a 2009-es közgázos PENzhamisítók maffia-vonalát gyúrta össze egy alkohol-felszabadító orosz alvilági csapattá.

 Fej-fej mellett haladt a küzdelem a délután folyamán végig, volt olyan versenyszám, ahol a rutin győzedelmeskedett (a műanyaghalas horgászat, az improvizációs verseny például), volt ahol pedig a friss lendület és lelkesedés (a koncepció bemutatásnál, és az adott állatnevekből összeállított mese-előadásoknál). Heroikus küzdelmük annyira kiélezett volt végig, hogy a szakavatott zsűri (Remi – PEN kapitány; Bálint Dávid - Pécsi Bölcsész-főszerkesztő; Zárdai István - Kerényi Szakkollégium-elnök) majdnem egy órán keresztül törte a fejét, ugyan melyik banda legyen a nyertes, és melyik elől kelljen majd futniuk. Végül aztán Fortuna kegyeire bízták magukat, így többek közt – pénzfeldobással dőlt el a titánok harca.

 2010-ben tehát az Egyetemi Napokon a BTK „színeiben” az ifjú gárda, a vodkával teleportálásra képes alkohol-felszabadító PENesztrojka fog versenyezni, de a kiélezett versenynek köszönhetően az Egységes Terrorista Regiment is részt vehet a PEN-en. Képviselőjük elmondása szerint sok meglepetésre számíthatnak tőlük áprilisban mind a résztvevők, mind a bulizni vágyók.

 

PEN szerk - Vidó

fotó: Boci


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr31749385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mergenc 2010.02.12. 10:29:30

Ily' korán?
Mi lesz veletek, mire kisüt a napocska. :)

küdés 2010.02.12. 11:53:42

"Nem, nem a Szovjetunió tért vissza minden gyönyörével..." ?? Azért ezt kétszer is átgondoltam volna mielőtt leírom...(ha csak nem iróniából fogalmaztad meg.) Talán a besúgókra, a sok erőszakra, kivégzésekre és megtorlásokra gondolsz a "gyönyör" szó alatt?

zenendroll · https://www.facebook.com/zeneloegyetem?fref=ts 2010.02.12. 12:04:53

küdés: Irónia a keresett kifejezés. :) És természetesen az ETR tagjai sem terroristák, ha felmerülne ez a kérdés.

Csüngürü Büngürü 2010.02.12. 14:31:45

az all star csapatot még megértem, elmegy, de hogy plusz csapatok még azon felül is, így elkurvul a PEN...

GaTa 2010.02.12. 17:41:21

@ küdés: természetesen ironikus volt az írás, de azt hittem, a 21. sz. hajnalán már nem kell az idézőjelekkel sz*rozni...
@ Csüngürü Büngürü: egészen pontosan mit is értesz elkurvulás alatt? Fejtsd ki bővebben, légyszi!

Csüngürü Büngürü 2010.02.12. 18:20:20

Azt, hogy eddig arról szólt, hogy egy verseny keretében együtt buliztak az egyetemisták, a karnak volt egy csapata, bárki velük tarthatott, persze azokat a "privilégiumokat" nem élvezték. Ehhez képest, most pl. a BTK 2 csapatot indít, igaz a második rektorjelölt nélkül. Ez ugyanolyan, mint a nyári EFOTTos történet volt, mi mint győztesek kaptuk a belépőket, ebből az lett, hogy bármelyik PENes csapatból, bárki kapott karszalagot, én meg aki elvileg megnyerte, kerítésen kiadott, valaki más levetett karszalagját kaptam, mert "elfogyott". Arra gondolok, mint elkurvulás, hogy ennyi erővel, mi is szólunk azoknak, akik nem fértek be a PENes csapatba, hogy indítsanak még 1 vagy 2 csapatot a PENen. Legyen akkor már 30 csapat. Így a versenynek, pont semmi értelme.

Encsi00 2010.02.12. 18:39:50

Nem vagyunk vodkacsempészek.Nem csempészünk semmit,nem tudom honnan jött ez a csempészős hülyeség.
janiszta azért ne aggódj,lesz vodka:)

zenendroll · https://www.facebook.com/zeneloegyetem?fref=ts 2010.02.13. 02:40:52

Csüngürü Büngürü: Mármint az leszámítva, hogy a második btk-s csapat nem nyerhet. Egyébként hány pollackos csapat indulna? ;)

Csüngürü Büngürü 2010.02.13. 16:23:35

@cucuboy78: Tudom, hogy Ők nem nyerhetnek. Pollackon olyan 40 főt kéne 1 csapatba zsúfolni.

Csüngürü Büngürü 2010.02.13. 16:25:35

Félreértés ne essék, nem a BTK ellen vagyok, ha a Pollackon lett volna ugyanez, akkor sem tetszene a dolog. Alapot ad arra, hogy mindenki indítani akarjon plusz csapatot.










süti beállítások módosítása