BetterPEN - tavaly is nagyon jó volt a tehetségkutató

?

zenendroll 2010.02.25.

Lassan véget ér a jelentkezési idő a PEN2010 könnyűzenei tehetségkutatójára, az előválogatást végző zsűri pedig megkezdte munkáját. Amíg a jelentkezők lerágják a körmüket, idézzük fel a kiválóan sikerült tavalyi évet döntős zenekarok visszaemlékezésével - kezdjük a második helyezett Betterfly-al!

 

Betterfly

Mindig is szerettem volna egy pécsi bulit, mert egyrészt családilag is kötődöm a városhoz, illetve szívesen lemértük volna a híres egyetemi központ rokkerségi szintjét. Tavasszal/nyáron sikerült is.

Bejutottunk a PEN tehetségkutató elődöntőjébe a rengeteg zenekar közül - jött az első értesítés, tehát indulhat a buli. Ha jól emlékszem, egy szerdai nap játszottunk a Szenes Klubban, hogy szerencsét próbáljunk. Bevágódtunk a zenekari kisbuszba és Jancsi megszokott, de még mindig be nem kalkulált másfél órás késését követően, idegesen, veszekedve elindultunk a laza három órás útra, csak, hogy aztán kiderüljön, a BETmobil ajtajai bizony-bizony erőszeretettel esnek le-, ki- és beszálláskor. Ajtószereléssel, alvással, Ági kuglófjával és 170Km/h-val tarkított két óra múlva megérkeztünk a buli helyszínére, a Szenes Klubba.

 

A hangulat még csak fokozódott, de már közelített sok eddig meglátogatott buli tetőfokához, majd a második/harmadik koncert végére ki is alakult az igazi rákenról fíling. Meglepően sok ember volt kíváncsi a fellépő együttesekre ,és minden – koncertet megelőző – szorongásom egy csapásra elszállt. Csodás buli volt, kezdtem úgy érezni, hogy végre megtaláltuk a várost, ahova nagyon sokszor vissza fogunk látogatni. A rövid, de annál lendületesebb buli után bezsebeltük az elismeréseket és kritikákat, megismertünk pár meglepően közvetlen arcot (ami nem volt nehéz), majd elindultunk haza, immár SZ4P-ékkel karöltve (Szabadtéri 4akkordos Performansz).

 

 

Míg az első fordulót kíváncsian, a másodikat epekedve vártuk, és nem hiába, a megérkezést követően tökéletes körülmények fogadtak minket. Egy hangulatos egyetemi fesztivál, rocksertések, csábító diák hölgyek és a már jól ismert igen laza arcok mindenfelé. Ja és még ingyen sört/kaját is kaptunk. A koncert ismét baromi jó volt, bár most a korai kezdés miatt megcsappantabb (de nem kevésbé lelkes) közönséget zúztunk minden létező erőnkkel, majdnem tökéletesen. Még a monitor ládákról koncert közben lezavaró technikus is tök jó arc volt, így a további sörözéseket/ismerkedéseket követően ismét elégedetten indultunk haza, hogy aztán pár nap múlva megtudjuk, megkaptuk a remek második helyezést, ami persze csak azért volt, mert az első helyezett Paint the Lilies-nek sokkal szebb énekese volt Lili alakjában, mint nekünk.

 

A nyereményként felajánlott fellépések igen döcögősen indultak, de aztán augusztusban és szeptemberben egy-egy megagiga, feledhetetlen buli volt a jutalmunk egy PTE-s gólyabál keretein belül, valamint a Szántó koleszban megrendezett (eddigi egyik legjobb hangulatú) party képében.

 

Összesítve: állat. Legnagyobb hálánk Blankának és az egész szervezőgárdának, hatalmas csók minden lelkesen táncoló gyönyörű hölgynek és egy képzeletbeli sör minden izzadt, részeg, partifésznek, aki együtt tombolta végig velünk a koncerteket. Remélhetőleg 2010-ben is találkozunk!


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr61790329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása