Ki kerül be a nyerő 16-ba?

?

zenendroll 2010.02.28.

Évről évre egyre nehezebb feladattal néz szembe a PEN Tehetségkutatójának selejtező zsűrije. Tavaly 65 jelentkező közül kellett kiválasztani a legjobb 16-ot, idén még ezt a számot is átléptük: Baranya megyéből 21 zenekar adott le hiánytalan jelentkezést, az ország többi részéről pedig 46. Nemsokára kiderül, kik jutottak tovább az elődöntőbe.

 

A jelentkezési határidő február 20-án éjfélkor járt le, de már másnap több telefon és e-mail érkezett, hogy lehetne-e engedményeket tenni és beszállni még a versenybe. A korrektség jegyében a későket vissza kellett utasítanunk, reméljük, ez nem szegi kedvüket, és a jövőben picit talán figyelmesebben kutatják a lehetőségeket és időben megteszik, amit meg kell.

 

Ilyen nagy számok esetében már amúgy is rengeteg a hallgatni- és pontoznivaló muzsika. Bár 2-3 számos hanganyagokat vártunk, sokan annyira lelkesnek bizonyultak, hogy teljes demókat csatoltak esetenként 6-8 számmal. Örülünk persze a termékeny zenészeknek, mégis látom magam előtt, ahogy zsűrink fejéhez kap, mikor megnyitja egy-egy zenekar mappáját és szimpatikus cím alapján kiböki azt a pár számot, ami alapján pontban méri a zenekart.

Idén egész kis sereg értékeli a jelentkezőket, a selejtező zsűriben fiatal zenebolondok és gyakorlott füllel megáldott, a szó pozitív értelmében vett kritikusok áldoznak időt, energiát a szelektálásra. Értékel többek között Pusker Péter, a Mediawave zenei szervezője, Stemler Miklós újságíró, a PEN sajtófőnöke, Iváncza Boglárka a.k.a. Boci, a Szenes klub rezidens DJ-je és Várnagy Szabi, zeneaddikt blogger, nem mellékesen a Pécsi Bölcsész zenei rovatának vezetője.

 

Eredmények március 1-re várhatók, addig feszülten rágjátok le a körmeiteket és sugározzatok energiát a pontozóknak, hogy legalább olyan nívós elődöntős brigádot állítsanak össze a márciusi elődöntőkre, mint amilyennel legutóbb áldott meg titeket a Szenes színpada.


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr881798545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása