Urban Voodoo Machine - Akik megkötözték az ördögöt

?

zenendroll 2010.03.08.

Vannak, akik a sikerért cserébe eladják a lelküket az Ördögnek. Nos, az Urban Voodoo Machine kilenc tagja inkább megkötözte a figurát az alagsorban és feljött viszkivel átitatott cigány bluest és rock’n’rollt játszani egy vándorló burlesque darabban. Ők álmaid bandája, amennyiben elég piszkosak az álmaid. Ha tavaly a Firewater tetszett a PEN-en, akkor az Urban Voodoo Machine-t imádni fogod!

 

Nem egyszerű a felállás: az általuk használt hangszerek repertoárjában szerepel harmonika, gitár, bendzsó, hegedű, trombita, nagybőgő, szaxofon és a két dobos néha mosólapot is ragad. Zenéjük ötvözi a rockot, rock’n’rollt, rockabilly-t, a punkot némi blues-zal és kelet-európai népzenével keveri.

Bár csak tavaly jelent meg első lemezük, a Bourbon Soaked Gypsy Blues Bop'n'Stroll-t, már hosszas múlt áll a banda mögött. 2003 óta koncerteznek és útközben Londonban kialakították a saját zenei szcénájukat. Miután a demójukat egyik kiadó sem akarta megjelentetni, létrehoztak egy azóta is tartó eseménysorozatot, a Gypsy Hotelt. Havonta egyszer (lehetőség szerint viszkivel) elmossák a határokat a burlesque előadások és a koncertek között, a közönséget is arra ösztönözve, hogy öltözzenek be, vegyenek részt a darabban és töltsék el velük életük legbizarrabb estéjüket.

 

Ez a csapongó, néha érzékeny, néha nyers világ megnyilvánul a dalaikban is, melyek rendszeres szereplői az örömlányok, kalózok, ördögök, a pohár alja, és az a bizonyos mélypont, aminél lejjebb már nem lehet süllyedni. De persze, az ember mindig talpra áll, a bánat extázisba csap át, a zene pedig hasonló hirtelenséggel válik keserédes, harmonikás bluesból hegedűkkel fűszerezett rockabillyvé.

 

Bár a vizuális figyelemelterelés csak a londoniak kiváltsága, így sem kell attól tartanunk, hogy unatkozni fogunk. Kilenc, a társadalomból kivetett, öntörvényű alak kalauzol majd minket egy sötét világba; az Urban Voodoo Machine koncertje olyan intenzív élménynek ígérkezik, melyhez foghatót ritkán látni.

 

A38 Színpad, Április 24, szombat, 01:00

 

PEN ügynökség – Várnagy Szabolcs

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr651818556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása