A PEN2010 Tehetségkutató elődöntősei II.: a pécsi borbarátok és a szegedi skabetyárok

?

baraczka 2010.03.16.

 

A PEN2010 Tehetségkutató első elődöntőjére március 18-án kerül sor, azaz már csak pár nap, és élőben hallgathatjátok az első nyolcast.Ma ismét egy helyi és egy távolabbról érkező zenekart mutatunk be nektek: a Borbazárt és a szegedi SKAtch zenekart.

 

 Skandáld velünk: Borbazár


A csapat 2010 januárjában kelt életre ezzel a névvel, de elődjének tekinthető a 2009 szeptemberében összeállt Kocka Revival Band (KRB). Maga az alapkoncepció 2008 szeptemberében vetődött fel, mikor két gitáros, a kocsmatrubadúrként Pécs és Veszprém-szerte ismert Lenthár Balázs és a zalai alternatív metál-szcéna ominózus alakja, Vincze Zoltán közösen fogtak dalírásba.

Ehhez kerestek dobost (Lázár Albert) és basszerost (Soproni Gergely), mert szaxofonosuk már akadt. Így alakult meg a KRB 2009-ben, aztán a szaxis távozásával belépett egy szintetizátoros (Fekete Péter), akiről hamar kiderült, hogy jó jazz-zenészként mindenen tud játszani, így szélesedett az akkor még név nélküli új formáció hangzása tangóharmonikával is. Végül 2010. januárjának végén a csapat úgy döntött, hogy kell egy ember, aki énekelni is tud, így került be hatodikként Sági Evelin, akivel egyből a tehetségkutatóra készítendő demo-felvételbe vetették bele magukat. Stílusukat tekintve igen tanácstalanok, ők magukat leginkább a sanzonos blues punkos-funkys határmezsgyéjére helyezik, de ez a zenekar alkoholfokának függvényében változhat.

Első fellépésük a Toxicban zajos sikert aratott, és a PTE különböző karairól verbuválódott banda már a világturnét tervezgeti, melynek első állomása március 18-án lesz a Szenesben. Ugyan nem egy rajongóknak üzengetős csapat, most mégis azt tanácsolják a zenekedvelő fiataloknak, hogy az említett napon minél többen és minél részegebben csápoljanak az első sorban, „Borbazár”-t skandálva!


Indulj betyár! - SKAtch

A SKAtch zenekar Szegedről érkezik a tehetségkutatóra március 18-án. A csapat több mint 2 éve alakult, de a jelenlegi felállásban csak az előző nyár óta működnek. Nagyon sok tagcserén esett át a banda, de annak a szezonnak vége, ebben a nyolcasban most nincs kivetni való, és nem is akar senki más vizekre evezni. Általában klubokban, fesztiválokon szoktak játszani, igazán lelkes "rajongó" táboruk a napfény városához közeli Szerbia néhány településén alakult ki. A délvidéki fiatalokhoz a SKAtch mindig szívesen tér vissza zenélni, mert igazán lelkesen ropják a srácok, és annyi energiát kapnak a közönségtől, hogy alig győznek belőle visszaadni.


Zenéjük elsősorban ska, ami kap egy kis magyaros, balkános beütést, minden bizonnyal a tangóharmonika nagy szerepet játszik ebben. Néhány lassú, pihenős szám mellett minél pörgősebb, gyorsabb zenét játszanak a koncertjeik nagy részében. A pécsi közönségnek azt üzenik, hogy készüljenek egy kis tánci-táncira, mert azt nagyon szereti a banda, ha a népek egy kis lötyögéssel fejezik ki tetszésüket a zenéjük iránt!
 

 PEN ügynökség - Vidó


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr821843978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása