Vámpírok, pom-pom lányok, űrlakók - elindult a diákrektorválasztási őrület

zenendroll 2010.03.19.

Glam rockerek, vámpírhordák, pom-pom lányok és honalapítók lepték el csütörtök délután a BTK-TTK udvarát, ahol a diákrektorjelölt csapatok mutatkoztak be. A választék minden korábbinál bőségesebb, hiszen kilenc őrültnél őrültebb gárda verseng majd a diákrektori címért.

 

Egy, a hűs idő ellenére is rövid egyen-szoknyában gyakorlatozó szurkolólány-csapat fogadta a hivatalos bevonulás előtt fél órával a BTK udvarában felhúzott sátor körül lézengőket. Ám nem kellett sokat várni, és a lányokról egy üvöltő, gitárokkal hadonászó, festett hajú, bőr szerkókat, szegecseket és neon harisnyákat viselő glam rock banda terelte el a figyelmet. Ekkor már elámultunk, ám az arckifejezésünk rövidesen döbbenetbe csapott át, ugyanis bő tíz perc leforgása alatt megérkezett negyven vámpír, akik elől lovagok mögé menekülhettünk. Bár lehet, hogy a jövőből jött űrhajó legénységével jobban jártunk volna, hiszen ők már egy zombitámadást is túléltek, pár vámpír biztos nem okozott volna nekik gondot.

 

 

 

Miután a kb. kétszáz főnyi jelmezes, a saját csapata nevét kurjongató egyetemistát sikerült a sátorba terelni, kezdetét vette a hivatalos bemutatkozás. A sort a BTK második csapata kezdte, a PENdragon. Ők ugyan nem indítanak diákrektor-jelöltet, de mivel az előválogatón csak egy pont híján maradtak el a nyertes PENesztrojkától, a PEN szervezői biztosították nekik is a lehetőséget, hogy jelen legyenek a fesztiválon,

Másodikként a PENterprise űrhajó orvosis legénysége ejtett útba minket, PENdorát kutató küldetésük egyik állomásaként. Ők az emberi faj megmaradt tagjait képviselik, akiknek sikerült túlélniük a tavalyi szörnyű zombi-járványt. Az élőhalottakkal szerzett tapasztalataikat és a fejlett technikai felszereltségüket pedig lesz alkalmuk hasznosítani, ugyanis hasonló fajzatokkal bőven lesz dolguk idén is.

 

 

Igaz, nem zombik, hanem vámpírok sújtják a népet 2010-ben. Nem tudni, hogy Vlad Tepes Széchenyi téri pincéjének betemetése háborította e fel őket, mindenesetre rendre utasította a Drunkula klán főgrófnője a zajongó vacsorajelölteket. A régi vágású vérszívók képviselői a közgazdászok, nagy fogakkal és gótikus, fekete-vörös köpenyekkel, akik a poklok poklát fogják ránk szabadítani, miközben az étkezésen kívül másra nem nagyon gondolnak.

 

Keresztek helyett vodkával hessegették el a vámpírokat a PENesztrojka nevű szeszcsempész alakulat tagjai. Ők a BTK hivatalos csapata, akik a szívükre vették, hogy elorozták a fesztivál alkoholkészleteit, így Oroszországból – a különleges recept alapján készülő vodkájuk segítségével – ide teleportáltak egy elit alakulatot, hogy visszaszerezzék az elkobzott javakat. Persze, ők nem afféle morcos maffiózók, sőt. Egy nyakba akasztható szintetizátorral kísérve dalra is fakasztották a közönséget.

 

 

Ám a zenélésen fellelkesülve átvette a képzeletbeli színpadot a FEEK glam rock bandája. Az autentikus ’80-as évekbeli hangulat megteremtése érdekében a metálcicák mellett még a KISS egyik tagját is elhozták. A bemutatkozásuknak olyan hangulata volt, mintha a nagy koncert után a backstage-en lennénk a sztárokkal és várnánk a sorunkra, hogy mi is beállhassunk grupie-nak, miközben a banda tagjai pont azokat a dolgokat csinálják, amiért anyukád óva int a rock’n’roll életviteltől.

 

Majd egy újabb eltévedt bagázs kavarodott a középpontba, a TTK PENfoglaló ősmagyarjai. Szegények már nagyon elkeseredettek, jobb híján már Vereckét is meghágnák, miközben sámánjuk jobbnál jobb verseket költ. Íme az egyik: Vadkeleti kenderföldön Árpád lovagol/komisz kumiszához keres árpát valahol.

 

Ősmagyarjainknak nem volt sok idejük, ugyanis a vámpírok legújabb generációja nagy csillogás közepette bevonult a helyükre. A csillogás szó szerint értendő, ugyanis ők a PENlight az ETK-ról. Tizenkilenc vérre szomjazó, ám a napfényben csodásan tündöklő vámpírt és egy közepesen idomított, puszta kedvességből bilincsre vert, Dollár névre hallgató vérfarkast értünk alattuk, akik dögös metál zenével kísérve tudatták mindenkivel: ők bizony a legmenőbbek és jobb, ha mindenki hozzászokik ahhoz, hogy a PEN hivatalos itala a fény lesz.

Őket a PENsylvániai pen-pen lányok követték. A PENthouse szintén nem vesz részt a diákrektorságért folyó küzdelemben, csupán erre jártak és itt ragadtak. „Gondoltuk maradunk, és ha már maradunk, szurkolunk, csak még nem tudjuk kinek” – mondta sok „köszcsivel” és „puszcsival” kiegészítve a lányok vezetője. A rövidke táncbemutatójuk hatására a pedig többi, kezdetben szkeptikus csapat rögtön könyörögni kezdett, hogy nekik szurkoljanak.

 

 

Ekkorra kinn már lement a Nap, a sátorban pedig szintén feketeség vette át az uralmat. A PEN in Black mutatkozott be ugyanis. A jogászok, akiknek élete a jog, halála az italtalanság, azt sérelmezték, hogy a Rocksertés ellopta az 5 literes Koccintós borukat. Ezen felháborodva a karuk titkos alakulatát küldték, élükön többek között Norbival, a retoxikációs osztály főnökével. Vigyázzatok velük, hiszen ők is képesek emlékezetkiesést okozni. Igaz, nem egy különös vakuval, hanem a még különösebb italaikkal.

 

Legvégül és utolsó sorban pedig a kis lúzerek köszöntek be. Meg is dobálták őket vécépapírral, miközben PENese toporzékolt. Az történt, hogy a művészeti karhatalom meg nem értett diákjai fellázadtak. Tudjátok, a kis szemüveges lány, aki mindig benn van órán, mégis ketteseket kap, de ennek ellenére nem jár el bulizni… hogyan is járna, hiszen nem hívja senki. Igazából ide sem hívták, de most mégis eljöttek. Próbálnak beilleszkedni, még zsíroskenyeret is hoztak, amit minden bizonnyal a Kenyéremberből készítettek – ő ugyanis az egyik szuperfegyverük; különleges képessége, hogy meg tud szórni morzsával.

 

 

Mint láthatjátok, jelmezükkel és koncepciójukkal mindegyik csapat kitett magáért, úgyhogy igencsak érdekes PEN elé nézünk.

 

PEN ügynökség – Várnagy Szabolcs

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr201852719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.











süti beállítások módosítása