A PEN Tehetségkutató elődöntősei V. - Pygmalion, Bleeding Pink

?

baraczka 2010.03.23.

Már javában készülünk a Tehetségkutató ma esti folytatására, tegyetek Ti is így, ismerkedjetek a zenekarokkal

 

Pygmalion - Budapesti értelmiségi suttyók

 

 A zeneileg a modern funk-rock, szövegeiben a ’80-as évek magyar alternatív hagyományaira építkező Pygmalion aktuális felállásában 2007. óta létezik. Ámon Balázs dobol; Baksai Máté több kamarazenekar mellett itt is szaxofonozik Sallai László énekel; Székely Ádám basszusgitározik és Szász Dani gitározik. További érdekesség, hogy a zenekar minden tagja 19 éves.

Fiatal koruk ellenére tapasztalatban nem szűkölködnek a srácok. Amellett, hogy legtöbben más bandákban is játszanak, a Pygmalionnal felléptek már rengetegszer Budapesten és vidéken egyaránt, valamint a Peron Alapítvány tatabányai tehetségkutatóján díjazottak lettek, minek köszönhetően a Hegyalja Fesztiválon is megmutathatták tehetségüket.

Többször jártak már stúdióban, mely eredménye a 2008-as, öt dalt tartalmazó Nem mindegy EP és a 2009-es, két számos Parallels and Paradoxes / Depresszió kislemez, melyek a honlapjukról letölthetők. Ezek alapján egy profi koncertre számítunk. Kedden szurkoljatok, hogy ne okozzanak csalódást.

 

Bleeding Pink - Csaj-pop és egyéb slágerek

A Bleeding Pink koncertjén a jó hangulat garantált, hiszen ki ne szeretne pop számok hard-rock feldolgozásaira bulizni? Ráadásul főként a ’90-es és 2000-es évek legnépszerűbb női előadóit veszik célba.

 

A hangszerelés radikális megváltoztatásánál pedig nem állnak meg. Az eredeti számok karakteres női hangjait Kékes Balázs még karakteresebb, ám korántsem nőies hangja váltja le, de, hogy ne veszítsék el a számok a bájukat, Miklós Éva is énekel. Mellettük Márkus Bea basszusgitározik, Magyar Máté szólógitározik, Rákosfalvi István ritmusgitározik, Potkovácz Márk pedig dobol. A nevek ismerősen csenghetnek a pécsieknek, hiszen egy kivételével mindegyik tag a PTE tanulója.

Az amúgyis roppant energikus számok ereje a hat tag által a hatványaira emelkedik, nagyságrendekkel megnövelve Christina Aguilera, Britnes Spears, a Spice Girls, Lady Gaga vagy Rihanna élvezhetőségét. A jól ismert dallamokat és az őket kísérő kemény riffeket pedig biztos, hogy senki sem fogja tudni pókerarccal hallgatni. Kedden tekintheted meg őket a Szenesben.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr161861647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása