A PEN Tehetségkutató elődöntősei VI. - Folk Fellows, The Airborn

?

baraczka 2010.03.23.

Folk Fellows - Világjáró faforgács folk

 

Az Impro Zenei Műhely és a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiből verbuválódott csapat 2008-ban debütált a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, mint Petruska András és Barátai, majd további nyári rendezvényekre kaptak meghívást az ország különböző pontjain. Azóta klubokban, egyetemi és más kulturális rendezvényeken hallhatók, de közös munkájuk során olyan nagyobb helyeken is szerepelhettek, mint a Sziget Fesztivál, a Petőfi Csarnok vagy a Művészetek Palotája. Repertoárjuk törzsét főként amerikai fehér népzene jellemzi kisebb kirándulásokkal a városi kuplék, sanzonok, vagy a két világháború közti magyar slágerek világába. A formációt kis taglétszáma ellenére a tömör, zenekarszerű megszólalás jellemzi, köszönhetően az izgalmas többszólamú éneklésnek és a ritmushangszerek frappáns kezelésének.

Minden daluk egész más hangulatba ránt bele: hol az Ó, testvér, merre visz az utad? George Clooney féle szakállas triója tűnik fel képzeletünkben, hol Elvis-t elevenítik fel - teszik mindezt óriási átéléssel és hitelességgel. Koncertjük igazi kuriózumnak ígérkezik!

 

The Airborn - Légből lettünk, léggé leszünk

A kaposvári The Airborn gondolata régre nyúlik vissza. A végleges elhatározás egy dalíró verseny megnyerése után született meg a zenészekben, akkor kezdték el kialakítani saját világukat, és még több számot írni. Mégis csak a tavalyi év végén döntöttek úgy, hogy ideje lenne a zenéjüket a nagyközönség elé tárni. A zenéket Makkai Tamás (gitáros) és Gőbölös Krisztina (énekes) írják. Zenéjük "élővé varázsolódásában" barátaik: Mester Balázs (dj), Husi Bence (billentyű) és Ladiszlai Réka (vokál) segítenek

 

 

 

Jelenlegi felállásukkal most fognak először színpadra lépni. Próbálni is akkor kezdtek el, amikor megtudták, bejutottak az elődöntőbe. Beküldött számaikon a próbák hiánya egyáltalán nem érződik, sőt, azt mondanám nagyon is érett, szépen megírt és összerakott dalokat hallhattunk tőlük, reménykedem benne, hogy bár első fellépés lesz, minden a legnagyobb rendben megy majd. A múlt heti elődöntőből kiindulva a közönség lelkesedésére nem lehet panasz, a zsűri is látja, és meg is hallja azt, ami esetleg a színpadi rutin hiányában még nem születik meg tökéletesen, de ott van benne az, amit egy tehetségkutató során keresünk…

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr791861875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása