A PEN Tehetségkutató elődöntősei VIII. - United Space, Pieris

?

baraczka 2010.03.24.

 

United Space
 
A bor jót tesz az egészségnek, ahogy mondani szokás, ám más jótékony hatása is van: például ennek hála, a néhai Andaxin zenekar hamvaiból ittas főnixként támadt fel új felállásában a United Space.
 
Maksa Péter gitározik, Szitás Attila szövegel, Szőke Csaba pedig a szintetizátorok mögött áll. És mit csinálnak? A rave ’90-es évekbeli aranykorszakából gyökerező zenei alapokat enyhén punkos gitárokkal toldják meg és alter bandákra hajazó szövegekkel. Olyan ez, mintha a fröccsödbe öntenéd a fényrudad tartalmát és kiderülne, hogy a furán világító egyveleg finom.
 
Célkitűzéseiket pedig nem is tudnám náluk jobban összefoglalni: „Mi alapvetően szórakoztatni szeretnénk, tehát a megnyilvánulásainkban nem kell feltétlenül a lappangó művész önkifejezést, vagy mély mögöttes tartalmat keresni. Igyekszünk arra törekedni, hogy a közönség jól érezze magát.” A Szenesben szerdán tekintheted meg őket.
 
 
Pieris
 
Szabó Krisztina rekedtes hangjával egy grunge bandában is megállná a helyét, ám a Pieris jóval könnyedebb zenei alapokkal dolgozik. A „colorful indie” műfajbélyeget találta ki magának a zenekar, mely „az alternatív hangzatú, érzelmes énekdallamok alá feszes groove-okat tálal”.
 
Krisztina éneklés közben gitározik is, Fencsák Zoltán kíséri basszusgitáron, Simon Bálint pedig dobol. Egyéb ismertetőjegyük, hogy mindhárman az Impro Zenei Műhely tagjai és Bussy Gábor tanítványai.
 
Legmeghatározóbb hatásként a Muse-t, Janis Joplint, a francia sanzonokat, illetve a blues és funk műfajokat említik, ami a gyakorlatban azt eredményezi, hogy a teljesen magával ragadó ének alá kellemes, kellően változatos és játékos gitárokat kapunk, így nagy kihívásnak tűnik számaikra egy helyben maradni.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr631865053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása