Tehetségek zsűriszemmel

?

baraczka 2010.04.22.

A zenekari tehetségkutató egyik zsűritagja, Dobos Csabi osztja meg velünk a nyolc döntősről szerzett első benyomásait. A PEN alatt zajlik a döntő a Pécs2010 színpadon minden nap 19:40-től. Gyertek és szavazzatok a kedvencetekre, hiszen a közönség szavazatai alapján közönségdíjat kap a legtöbb voksot kapó zenekar!

 

A tavalyi, már eleve erős kezdéshez képest idén még egy fokkal izgalmasabb, színesebb felhozatalt láthattunk a Szenesben. A verseny alatt már nagyjából látni lehetett, hogy mely együttesek azok, akik megérdemlik a döntőbe jutást, de még így is iszonyú harcok mentek a szavazatok összeszámlálásakor.  

Second Avenue: az első este legjobb produkcióját láttuk tőlük. Még nem tudtuk mit fognak játszani, de már a megjelenésükön érezni lehetett, hogy tetszeni fog a koncertjük. Így is történt.  

Armenise: ha rangsorolni kellett volna a továbbjutókat, akkor ők biztos, hogy a dobogón landolnak. Az énekes született vezéregyéniség, mintha az anyatejjel együtt szívta volna magába, hogyan kell viselkedni a színpadon. Hétszentség, hogy a PEN-en is hatalmas bulit fognak csapni. 

PoeJass Project: az első igazi jazz performance, amit láthattunk a tehetségkutató történetében, és mindjárt nagyon magasra tették a lécet. Már az első taktusnál lejött, hogy mennyire jók, noha alig pár koncertet adtak pályájuk során. Órákon át tudtuk volna hallgatni őket.  

Folk Fellows: keserédes, lágy folk-country. A stílus amerikai hagyományait olyannyira jól ismerik, hogy előadásukra a nagy elődök is elégedetten bólintottak volna. Egy percig sem volt kétséges, hogy továbbjussanak-e.  

Pieris: a francia sanzonok cigarettafüstös világát hozták magukkal és babonáztak meg vele a közönséget könnyed magabiztossággal. Még van mit tanulniuk, és rengeteg dalt kell kiszenvedni magukból, de az irány, amit belőttek, nagyon jó, hosszú távon rengeteg lehetőség van bennük.  

Derültégből: ők rap-nek mondják, de inkább beszéd-ének, amit a frontemberek csinálnak. A zene laza, bólogatós funky-pop-rock, különösebb meglepetések nélkül, de összességében mégis érezhető volt rajta valamiféle báj, ami nem hagyott nyugodni. 

The Three Teadies: a ska-reggea univerzumból több csapat is megmérettette magát, ők azonban messze lepipálták mindegyiket. Az énekes színpadi jelenléte eszméletlenül jó volt, olyan karakter, aki két négyzetméteren is úgy mozog, mintha egy hatalmas színpadon táncolna fel-alá. 

Bleeding Pink: a legtöbb vita velük kapcsolatban hangzott el. Egyesek szerint semmi eredeti nincs abban, ha valaki kizárólag feldolgozásokat játszik, pedig igen, van, hogy ilyenkor születik egy teljesen egyedi produkció, aminek valahol sorsszerűen ki kellett robbannia a levegőből. Ők ilyenek.

A Tehetségkutató programja:

PÉCS2010 SZÍNPAD

Bleeding Pink április 21. 19:40
Folk Fellows április 21. 20:15
Poe Jazz Project április 22. 19:40
Pieris április 22. 20:15
The Three Teadies április 23. 19:40
Derültégből április 23. 20:15
Armenise április 24. 19:40
Second Avenue április 24. 20:15

 


A bejegyzés trackback címe:

https://blogsertes.blog.hu/api/trackback/id/tr301942247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.










süti beállítások módosítása